nuttige adressen en links


www.oost-vlaanderen.be

 

interne hulp

interne hulp

interne hulp

zelf een link of info toevoegen?

klik hier!

____________________________________________________________________________

interne hulp
 

de website van onze inrichtende macht, de provincie Oost-Vlaanderen

de website van onze collega's van Spectrum, de provinciale school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs
   
   
 
interne hulp
 
   
   
 
interne hulp
 

ICTWIJS LOGO : ICT voor mensen met een beperking
zeer goede website met alle info over ict en handicap (ook voor type 1 en type 8)
 


In de Programma-matrix vindt u zakelijke beschrijvingen van educatieve software. De Programma-matrix is een elektronische database waarin educatieve software volgens een vast stramien van objectieve kenmerken (de aspecten) wordt beschreven. Het vaste stramien maakt het mogelijk programma’s onderling op dezelfde kenmerken te vergelijken
  

Sinds kort is er www.lerarenlinks.be met meer dan 2.000 gecategoriseerde, geselecteerde en nuttige onderwijssites.

Je hoort dikwijls het “staat op internet”, “gebruik een zoekmachine” … en inderdaad, je vindt altijd iets maar zelden wat je echt nodig hebt. Om aan deze frustratie tegemoet te komen hebben we Lerarenlinks.be samengesteld.

Wat maakt Lerarenlinks.be anders dan andere lijsten?

  1. Wij willen niet het grootste aantal links aanbieden maar wel de meest bruikbare. Voor elk vak hebben we een selectie gemaakt van sites waar je echt iets mee bent. Sites met een heldere lay-out en recente, praktische informatie. Deze sites staan daarenboven geschikt in een overzichtelijke structuur met, per vak, herkenbare onderverdelingen. Lerarenlinks is ook uitgerust met een eigen doelgerichte zoekmachine.
  2. Lerarenlinks.be is en zal een dynamische lijst zijn. De laatste nieuwe links vind je op de startpagina, ze zijn duidelijk herkenbaar in de algemene lijsten en staan ook tijdelijk per toegevoegde datum in een aparte lijst. Gebruikers kunnen ons via een handig systeem makkelijk nieuwe links melden. Na een evaluatie nemen we de doorgestuurde link al of niet op binnen de drie dagen.
  3. Het grote verschil met heel wat startpagina’s en linkenlijsten is dat de sites bovendien effectief geselecteerd worden door vakleerkrachten; de links die er staan zijn getest en goed bevonden. De crème de la crème van de geselecteerde sites krijgt bovendien het label ‘tip’. Ons team volgt de lijsten ook systematisch op: niet-werkende of verouderde links worden zo snel mogelijk verwijderd en vervangen. Ook hierbij kan de gebruiker ons makkelijk bijstaan.

Wordt www.lerarenlinks.be ook een vast adres op je surfroute? 

Het Lerarenforum is twee jaar oud en telt intussen een 7.250-tal geregistreerde leden én een 20.000-tal berichten. Talrijke onderwijsdiscussies werden al gevoerd en heel wat contacten werden gelegd. Een krachtige zoekmachine helpt je snel te vinden wat je zoekt.

Het lerarenforum is bovendien uitgegroeid tot een welkome bron van informatie voor heel wat leraren die op zoek zijn naar nuttige tips en advies, lesideeën, lesmateriaal,… Hierbij dank aan iedereen die zijn steentje bijdroeg.

Tientallen moderators/lesgevers uit alle Vlaamse provincies leiden het forum in goede banen en garanderen het onderhoud van de tientallen deelfora.

Wie nog geen kijkje nam op het lerarenforum, aarzel niet want we zijn ervan overtuigd dat ook jij er interessante informatie kunt lezen en plaatsen.

____________________________________________________________________________

 

 

interne hulp

Hallo,

Ik wil graag de volgende link / het volgende adres / de volgende info ook op deze site vermeld zien:

(Opgelet: de velden met een * zijn verplicht in te vullen!)

link naar internetsite

link naar internetsite:
   
korte omschrijving:

een adres aanmelden

adres (van een vereniging, instelling,...):
   
korte omschrijving:

andere info aanmelden

onderwerp:
   
korte omschrijving:

Mijn gegevens:

naam * :
   
voornaam * :
   
straat + nummer:
   
postnummer + woonplaats:
   
emailadres *:
   
telefoonnummer:
   
fax:

Dank je wel voor je tijd! Wanneer uw info relevant is om op onze site te plaatsen, zullen wij dat zeker doen en kan je dit binnen afzienbare tijd hierboven zien.

 Klik nu op de knop "verzenden".

 

 

 

 

  ã   Dirk Bas        

webmaster

     

sitemap